fleet-business
FR - NL Home >  Fleet actueel > Fleet dealers  
Centrauto Wijnegem: autoconcessie van de toekomst

go back print this page     send page by mail     Comments
BMW concessie Centrauto in Deurne heeft zijn nieuw gebouw geopend in Wijnegem. Volgens de gedelegeerd bestuurders Philippe van der Brempt en Alex Geurts van Centrauto (foto) wordt met het nieuwe complex gestreefd naar een verregaande energie-efficiëntie alsook een optimale klantvriendelijkheid en servicegerichtheid.
 
Met deze indrukwekkende infrastructuur – die door Philipp von Sahr, gedelegeerd bestuurder BMW Group Belux volkomen terecht als een schoolvoorbeeld van de “Autoconcessie van de toekomst” werd betiteld – levert Centrauto Wijnegem haar klanten meerdere voordelen: voldoende parkeerruimte, twee receptieruimten voor het aanmelden voor onderhoud of herstelling, een speciaal ingerichte lounge met alle faciliteiten tijdens werkplaatsafspraken, een hypermoderne werkplaats met meer dan 20 werkstations, een afzonderlijke carrosserieafdeling uitgerust met 6 bruggen, moderne richtapparatuur en een nieuwe spuitcabine met significante verhoging van de rotatiesnelheid, infrarood-drooginstallaties en een gigantisch wisselstukkenmagazijn, waarvan de toelevering - gericht naar minimale ruimtelijke impact - zich hoofdzakelijk accentueert op nachtlevering.
 
Hier treft de klant eveneens één van de grootste showrooms van het land. Ideaal bijgevolg om het complete en diverse aanbod van nieuwe en Premium Selection 2de hands wagens overzichtelijk te showen.
 
Ecologische architecturale aanpak
Deze nieuwe BMW concessie – die met een totale oppervlakte van 15.600 m² één van de grootste van het land mag genoemd worden – combineert die exclusieve klantenservice met een duurzame en ecologische architecturale aanpak, waarbij nadrukkelijk werd rekening gehouden met belangrijke factoren betreffende klimaat en energiebeheersing. Anthony Duffeleer, architect van Architecture Productdesign, verduidelijkt: “de vorm van het gebouw integreert zich naadloos in de omgeving, maar verloochent geenszins de wetmatigheden op gebied van energie-efficiëntie. De dakvorm, met uitstekende dakkapellen waarvan de open zijde bewust naar het noorden gericht zijn, garandeert de volledige benutting van het dakoppervlak voor de meer dan 10.000 m² geïntegreerde zonnepanelen. De grote dakoversteken verhinderen op zomerse dagen de oververhitting van een met glas omgeven showroom. Het gebouw is energiezuinig ontworpen en voorzien van technische uitrustingen met laag energieverbruik en minimale uitstoot. Het hoge isolatiepeil, waterrecuperatie, buffering van het regenwater…, het wijst allemaal op een fanatiek streven naar een minimale milieu-impact. Met een ruime ondergrondse parking en stalplaats voor stockwagens blijft ook de ruimtelijke impact van het grote aantal voertuigen beperkt.”
 
Wat die ruimtelijke impact betreft, verklaarde Koen Helsen, Voorzitter van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen: “Weet dat deze site geïntegreerd werd in een CO2-neutrale bedrijvenzone en dat de optimale verhouding tussen volume en totale bedrijfsoppervlakte het efficiënt ruimtegebruik demonstreert dat deze concessie niet alleen uniek maak maar bovendien ook essentieel voor onze nabije bedrijventoekomst.”

24/01/2011  |  Ferre Beyens
go back print this page     send page by mail     Comments
Uw commentaren
Geef uw commentaar (max. 1000 tekens)

Commentaarregels

E-mailadres

Paswoord

In het belang van uw veiligheid verzoeken we u dit veld bij elke commentaar in te vullen.

-> Paswoord vergeten?
-> Nog niet ingeschreven